• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 22 Februari

OCHTENDTEAM : Team Ed

MIDDAGTEAM : Team Marcel


Toon volledige rooster
nieuws

21 december Kerstmarkt

Voor alle kerstbo…

We hebben een marktmeester gevonden om de vacante …

Vanaf 11:00 uur zijn Sint en zijn Pieten …

Meer nieuws

31 augustus: Workshop supercompost maken met wormen voor zuiderMRKT leden

Gepost op: 20-08-2019

Speciaal voor leden van de zuiderMRKT organiseren we samen met GroeneBuurten een workshop waarin Angelique Martens je leert hoe je op een makkelijke manier zelf compost kan maken. Door zelf compost te maken, zorg je voor een verantwoorde verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval.

Ruim een derde van wat we weggooien bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval. Eigenlijk zijn dit waardevolle grondstoffen die normaal zomaar de verbrandingsoven van het Afval Energiebedrijf in gaan. Deze fabriek ligt momenteel grotendeels stil door problemen bij het AEB. Waar moeten we dan heen met ons afval?  Verbranden van groenafval is helemaal niet nodig, want je kan er prachtige compost van maken, ook als je geen tuin hebt. 

Wil je leren hoe?
Angelique Martens leert je in de workshop ‘Supercompost maken met wormen’ hoe je op een makkelijke manier zelf compost kan maken. De wormen doen het werk en jij oogst daarna vloeibare compost of mooie zwarte aarde voor je planten. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je eigen wormenemmer compleet met wormen.

Waar en wanneer?
De workshop wordt georganiseerd door GroeneBuurten en vindt plaats op de ZuiderMRKT, op de kruising van de Jacob Obrechtplein en Johannes Verhulststraat, op zaterdag 31 augustus van 13 tot 15 uur. 

Aanmelden
Er is plaats voor deelname van 15 leden van de zuiderMRKT coöperatie. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen ook meedoen. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan tot en met zondag de 25 augustus op het mailadres: marktzaken@zuidermrkt.nl

Over GroeneBuurten
GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud-Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen zij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. 

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter