• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 27 Juli

OCHTENDTEAM : Team Anneke

MIDDAGTEAM : Team Bas


Toon volledige rooster
nieuws

Op zaterdag  27 april is er geen zuiderMRKT i…

Za 20 april vanaf 11.30 Paaseieren verven op de zu…

Blij en gelukkig zijn wij met de vondst van hulp a…

Meer nieuws

Tempura van verse schorseneren

Gepost op: 18-09-2015

Ingrediënten:

•    500 gram schorseneren
•    stuk daikon
•    pak tempurabatter (kant en klare tempura-mix bij de toko) of witte bloem en een zakje bakpoeder
•    ijskoud water
•    Japanse sojasaus
•    limoen
•    sesamolie
•    1⁄2 liter olie om te frituren (arachide of rice-bran olie)

Bereidngswijze:

Schil de schorseneren (plakt als de hel, maar een paar latexhandschoenen doen wonderen. Deze koop je bijvoorbeeld bij Duikelman). Snijdt ze in stukken ter grootte van je wijsvinger. Kook ze in ruim water tot ze gaar zijn. Af en toe gewoon even prikken.
Dan merk je het vanzelf. Kijk uit dat je de schorseneren niet te gaar kookt. Giet af en
laat afkoelen. Maak van de meel en de bakpoeder een papje. Niet te dun, niet te dik. Luchtig mengen. Met een vork of zo. Er mogen klonten in blijven.

Maak een sausje van de sojasaus, limoen (beetje) en sesamolie. En rasp de daikon.

Verhit de olie op ongeveer 180 graden. Doop de stukjes schorseneer in het papje en frituur ze. Niet teveel tegelijk, want dan daalt de temperatuur van de olie teveel. Laat uitlekken op keukenpapier. Dip in de saus en haal door de daikon.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter