• >>> IEDERE ZATERDAG VAN 9.30 UUR TOT 17.00 UUR GEOPEND <<<
  • >>> OP DE HOEK VAN DE JACOB OBRECHTSTRAAT EN JOHANNES  VERHULSTSTRAAT <<<
  • >>> MET KAKELVERSE BIOLOGISCHE EN / OF AMBACHTELIJKE PRODUCTEN <<<
Naar de homepage van zuiderMRKT
rooster

Zaterdag 16 November

OCHTENDTEAM : Team Eliza

MIDDAGTEAM : Team Klaas


Toon volledige rooster
nieuws

Het bestuur van zuiderMRKT zoekt ook hulp bij de m…

Paul gaat het bestuur verlaten. Daarom zoeken we e…

We bouwen aan een nieuw ledenadministratiesysteem.…

Meer nieuws

Vegan Kerstmenu deel 4: Geroosterde knolselderij en pastinaak

Gepost op: 17-12-2017

Voor 4 personen

20 minuten bereidingstijd

35 minuten wachttijd 

 

zeezout

1 knolselderij, geschild en in
1 cm dikke plakken gesneden

3 pastinaken, in de lengte in
1 cm dikke plakken gesneden

120 ml olijfolie

2 eetl. komijnpoeder

2 eetl. kerriepoeder

versgemalen zwarte peper naar smaak

Giet een laag van 5 centimeter water in een braadpan en breng aan de kook. Voeg een snuf zeezout toe en doe de
knolselderij in de pan. Kook 6 tot 7 minuten met de deksel op de pan. Haal de plakken uit het water en spoel ze af onder koud water, zodat het kookproces stopt.

Leg de pastinaak in hetzelfde kookwater en kook 4 tot
5 minuten. Haal de pastinaak uit het water en spoel ze af onder koud water, zodat het kookproces stopt.

Verhit een oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gekookte knolselderij en pastinaak erop. Bestrooi met een kleine eetlepel grof zeezout, de olijfolie, komijn, kerrie en zwarte peper. Bak 35 minuten in de oven of tot de groenten krokant en goudbruin zijn.

Het weer

www.weernetwerk.nl

Gaat het regenen op het zuiderMRKTplein? Klik hier voor actuele buien informatie op de zuiderMRKT.

Zoeken op de site

Volg zuiderMRKT op Facebook Volg zuiderMRKT op Twitter